BLOG:

Ga je aan de slag met TikTok? Dan moet je deze termen weten!

TikTok Ads Library

De TikTok Ads Library is een gereedschap dat beschikbaar is voor adverteerders op het platform. Het geeft toegang tot informatie over hoe ads op TikTok presteren, waar ze worden weergegeven en hoe ze worden bekeken. Adverteerders kunnen deze informatie gebruiken om hun campagnes te optimaliseren en te zien wat wel en niet werkt op het platform.

Wat is herplaatsen op TikTok?

Herplaatsen op TikTok betekent dat je een bestaand TikTok-video opnieuw plaatst op je eigen account. Dit kan handig zijn als je een video wilt delen met je volgers die je hebt gevonden via de TikTok Ads Library of als je een video wilt hergebruiken in een eigen campagne. Om een video te herplaatsen, klik je op het delen-icoon onder de video en selecteer je ‘herplaatsen’.

TikTok zoeken

Op TikTok kun je op verschillende manieren zoeken naar content. Zo kun je zoeken op hashtags, gebruikersnamen of bepaalde effecten. Dit kan handig zijn als je op zoek bent naar specifieke content of als je wilt zien wat anderen op het platform posten. Om te zoeken op TikTok, klik je op het zoek-icoon in de rechterbovenhoek van het scherm en voer je je zoekopdracht in.

TikTok hashtags Nederland

TikTok hashtags zijn een belangrijk onderdeel van het platform en kunnen helpen om je content te laten zien aan een groter publiek. Als je in Nederland actief bent op TikTok, kun je hashtags gebruiken die specifiek gericht zijn op het Nederlandse publiek, zoals #tiktoknl of #dutchtiktok. Door de juiste hashtags te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je content beter zichtbaar is voor mensen in Nederland die op zoek zijn naar bepaalde onderwerpen.

Wat betekent TikTok?

TikTok is een videoplatform waar gebruikers korte videoclips van maximaal 15 seconden kunnen maken en delen. Het platform is begonnen als een Chinese app genaamd Douyin, maar is sinds enige tijd ook wereldwijd beschikbaar. TikTok staat bekend om zijn creatieve en unieke video’s, die vaak zijn gemaakt met behulp van speciale effecten en muziek. Het platform is populair onder jongeren en heeft een grote aanwezigheid op sociale media.

Wat is een moderator op TikTok?

Een moderator op TikTok is iemand die verantwoordelijk is voor het beheer van een TikTok-account of -community. Dit kan bijvoorbeeld een persoon zijn die content plaatst op een bedrijfsaccount of een account beheert voor een bepaalde groep of gemeenschap. Een moderator is verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen van gebruikers, het op de hoogte houden van de account en het toevoegen van relevante hashtags en tags.

TikTok mensen zoeken

Op TikTok kun je mensen zoeken door hun gebruikersnaam of TikTok-ID in te voeren in het zoekveld. Dit kan handig zijn als je op zoek bent naar specifieke gebruikers of als je wilt zien wat voor soort content ze plaatsen. Om mensen te zoeken, klik je op het zoek-icoon in de rechterbovenhoek van het scherm en voer je de gebruikersnaam of TikTok-ID in.

Wat is verwerpen op TikTok?

Verwerpen op TikTok betekent dat je een video of commentaar verwijdert die is geplaatst op je account of op een account waarvoor je verantwoordelijk bent. Dit kan nodig zijn als je bijvoorbeeld ongepaste of aanstootgevende content op je account hebt of als je niet wilt dat bepaalde video’s of commentaren getoond worden.

TikTok biedt unieke functies zoals filters, muziek en AR-effecten waarmee je je video’s kunt opleuken en laten opvallen. Probeer verschillende filters en muziek uit en kijk welke het beste bij jouw merk past.

TikTok is een visueel platform, maar ook muziek speelt een belangrijke rol. Door een leuke muziektrack aan je video toe te voegen, kun je je video opvallender maken en je doelgroep aantrekken.

Ben jij ook zo laaiend enthousiast over deze nieuwe dienst van TikTok? En Benieuwd hoe een TikTok webshop jouw merk of organisatie kan helpen met shopper advertising?

Stel je vraag aan onze TikTok experts