BLOG:

Scoren met TikTok: hoe doe je dat?

TikTok-ads voorbeelden

Een van de manieren om op TikTok te scoren, is door gebruik te maken van ads. TikTok biedt verschillende opties voor adverteerders, zoals in-feed video-ads, brand takeovers en hashtags challenges. Hier zijn een paar voorbeelden van hoe andere merken op TikTok succes hebben gehad met hun ads:

Chipotle lanceerde een hashtag challenge waarbij gebruikers een video konden maken van hoe ze een burrito maakten met de hashtag #ChipotleChallenge. Deze challenge was een grote hit en heeft bijgedragen aan een toename van het bereik van het merk op TikTok.

Nike gebruikte TikTok voor een wereldwijde campagne met de hashtag #PlayInside. Deze campagne richtte zich op het stimuleren van sport en beweging tijdens de COVID-19 pandemie, met video’s van bekende atleten die deelnamen aan de challenge.

Wie is de beste TikToker?

Er zijn veel geweldige TikTokers op het platform, dus het is moeilijk om één persoon te benoemen als de beste. Echter, sommige van de populairste TikTokers op het moment van schrijven zijn:

Charli D’Amelio: Charli is de meest gevolgde TikToker ter wereld, met meer dan 100 miljoen volgers. Ze is vooral bekend om haar dansvideo’s en haar samenwerkingen met andere bekende TikTokers.

Addison Rae: Addison is een van de meest populaire TikTokers en heeft meer dan 70 miljoen volgers. Ze wordt vaak geassocieerd met het Hype House, een groep TikTokers die samenwerken en content creëren.

David Dobrik: David is een populaire TikToker en YouTuber die bekend staat om zijn vlogs en samenwerkingen met andere influencers. Hij heeft meer dan 50 miljoen volgers op TikTok.

Populair op TikTok

Op TikTok is er veel variatie in populaire content. Hashtag-challenges, zoals de #dontrushchallenge, zijn momenteel een grote trend, evenals lip sync-videos en dansvideos. Ook zijn er veel gebruikers die hun talenten delen zoals zang, comedy en trucs. TikTok is een dynamisch platform waar elke gebruiker zijn unieke inhoud kan delen en genieten van de inhoud van anderen.

Wat is de meest gelikte video op TikTok?

Op het moment van schrijven is de meest gelikte video op TikTok een lip sync-video van de song “Lalala” van Y2K en BBNO$. De video, geplaatst door gebruiker @haleypham, heeft meer dan 49 miljoen likes en is viral gegaan op het platform.

Hoe kan ik op TikTok scoren?

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je wilt scoren op TikTok:

  • Zorg voor goede kwaliteit: Gebruikers op TikTok houden van video’s met goede kwaliteit, dus zorg ervoor dat je video’s opneemt met een goede camera en goed licht.
  • Wees origineel: TikTok is een platform waar gebruikers graag nieuwe en creatieve ideeën zien. Probeer dus originele content te creëren om op te vallen.
  • Maak gebruik van hashtags: TikTok maakt gebruik van hashtags om gerelateerde video’s te vinden. Gebruik relevante hashtags bij je video’s om ze ontdekt te laten worden door een groter publiek.
  • Maak gebruik van audio: TikTok is vooral bekend om zijn muziek en audio-effecten, dus zorg ervoor dat je audio gebruikt die aansluit bij je video.
  • Samenwerken met andere TikTokers: Samenwerken met andere populaire TikTokers kan helpen om je bereik te vergroten en om je video’s onder de aandacht te brengen van een groter publiek.

TikTok biedt unieke functies zoals filters, muziek en AR-effecten waarmee je je video’s kunt opleuken en laten opvallen. Probeer verschillende filters en muziek uit en kijk welke het beste bij jouw merk past.

TikTok is een visueel platform, maar ook muziek speelt een belangrijke rol. Door een leuke muziektrack aan je video toe te voegen, kun je je video opvallender maken en je doelgroep aantrekken.

Ben jij ook zo laaiend enthousiast over deze nieuwe dienst van TikTok? En Benieuwd hoe een TikTok webshop jouw merk of organisatie kan helpen met shopper advertising?

Stel je vraag aan onze TikTok experts