BLOG:

Wat is het verschil tussen GenZ en millennials?

Millennials vs GenZ

Millennials, ook wel bekend als generatie Y, zijn geboren tussen de jaren 1980 en 1995. GenZ, ook wel bekend als generatie Z of iGen, zijn geboren tussen de jaren 1996 en 2010. Dit betekent dat de oudste millennials inmiddels in de dertig zijn, terwijl de jongste GenZers nog maar net de middelbare school hebben afgerond.

Hoe zijn millennials en GenZ verschillend?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen millennials en GenZ als het gaat om hun levensstijl, waarden en houding ten opzichte van technologie. Zo hebben millennials bijvoorbeeld meer face-to-face sociale interacties gehad voordat sociale media populair werd, terwijl GenZ opgroeide met sociale media als een integraal onderdeel van hun leven. Ook hebben millennials vaak meer face-to-face contact gehad met hun ouders en opvoeders, terwijl GenZ vaker opgroeide met hun ouders die werkten en dus minder tijd hadden om face-to-face te communiceren.

Daarnaast hebben millennials vaak meer financiële en economische uitdagingen gehad, zoals hogere studieschulden en moeilijker te vinden banen, terwijl GenZ opgroeide in een tijd van economische groei. Dit kan betekenen dat millennials meer gericht zijn op praktische zaken, terwijl GenZ meer open staan voor experimenteren en nieuwe ideeën.

Hoe is dit relevant voor TikTok?

TikTok is een sociale video platform-app die enorm populair is onder jongeren, vooral onder GenZ. Dit betekent dat bedrijven die op TikTok willen adverteren of hun merk willen laten zien, rekening moeten houden met de unieke eigenschappen en waarden van deze generatie. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken hoe GenZ denkt over technologie, sociale media en merken, en hoe je daar op een authentieke en relevante manier op in kunt spelen. Dit kan betekenen dat je videocontent maakt die aansluit bij de interesses en waarden van GenZ, of dat je samenwerkt met TikTokkers of influencers die al een grote volgers basis hebben onder deze generatie.

Het is ook slim om te onthouden dat TikTok een snel veranderend platform is, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en culturen op het platform om ervoor te zorgen dat je content relevant blijft voor de GenZ-doelgroep.

In samenvatting: wat is het verschil tussen GenZ en millennials?

Om het samen te vatten: millennials zijn geboren tussen de jaren 1980 en 1995, terwijl GenZ geboren is tussen de jaren 1996 en 2010. Er zijn belangrijke verschillen tussen deze twee generaties, zoals hun levensstijl, waarden en houding ten opzichte van technologie. Als bedrijf is het belangrijk om deze verschillen in gedachten te houden als je op TikTok wilt adverteren of je merk wilt laten zien aan de GenZ-doelgroep. Door te onderzoeken hoe GenZ denkt over technologie, sociale media en merken, en daar op een authentieke en relevante manier op in te spelen, kun je ervoor zorgen dat je succesvol bent op TikTok.

TikTok biedt unieke functies zoals filters, muziek en AR-effecten waarmee je je video’s kunt opleuken en laten opvallen. Probeer verschillende filters en muziek uit en kijk welke het beste bij jouw merk past.

TikTok is een visueel platform, maar ook muziek speelt een belangrijke rol. Door een leuke muziektrack aan je video toe te voegen, kun je je video opvallender maken en je doelgroep aantrekken.

Ben jij ook zo laaiend enthousiast over deze nieuwe dienst van TikTok? En Benieuwd hoe een TikTok webshop jouw merk of organisatie kan helpen met shopper advertising?

Stel je vraag aan onze TikTok experts

NIKS MISSEN?

Meld je aan en ontvang het TikTok trendrapport van Flik Flak!