BLOG:

TikTok Marketing: zo doen wij dat bij Flik Flak

In deze razendsnelle wereld is het niet meer dan logisch dat er een platform ontwikkeld is dat ons tempo bij kan houden: TikTok! TikTok is pas 7 jaar oud, maar is nu al een dominante kracht geworden in de wereld van social media. Ook in Nederland kunnen we er niet meer omheen. Bij Flik Flak zien wij allang de overgang van andere social media platformen naar TikTok. Voor bedrijven is dan ook nu het moment aangebroken om aan de slag te gaan met TikTok marketing. Hoe? Dat vertellen we je graag in dit artikel. 

Wat maakt TikTok zo aantrekkelijk (en dus een goed voor marketing)?

De enorme aantrekkingskracht zit ‘m in de frisse, dynamische en (bovenal) eindeloze stroom aan content. Door het goed ontwikkelde algoritme weet TikTok heel snel wat trending is én waar jouw interesse ligt. Waar het eerst gezien werd als een platform voor de jongere generatie, is het momenteel een platform voor iedereen. Sterker nog, op dit moment maakt TikTok een sterke opmars als één van de belangrijkste zoekmachines naast Google. Denk bijvoorbeeld aan zoekvragen naar vakantiebestemmingen, make-up tutorials of zelfs recepten. Kortom: TikTok biedt een heleboel mogelijkheden voor unieke marketingactiviteiten. 

Bij Flik Flak zijn we gespecialiseerd in TikTok

We zijn niet alleen gespecialiseerd in TikTok, we zijn ook een groot fan van het platform. TikTok biedt een unieke kans om unieke content te maken en de doelgroep op een totaal andere manier aan te spreken. Iets waar ons hart sneller van gaat kloppen! Het is daarom niet gek dat wij één van de eerste TikTok agencies van Nederland waren. We vertellen daarom graag op welke manier wij dit doen. 

Organisch bereik: creativiteit dat beloond wordt

Een groot voordeel van TikTok is dat er nog steeds een groot organisch bereik is. TikTok’s algoritme beloont aantrekkelijke en authentieke content, waardoor je een breed publiek kunt bereiken zonder advertentiekosten.

Influencer Marketing: verbind jouw merk aan een icoon

Samenwerking met influencers kan een krachtige manier zijn om jouw merk in de schijnwerpers te zetten. Door te kiezen voor influencers die passen bij jouw merk, kun je jouw producten of diensten op een natuurlijke en aantrekkelijke manier presenteren.

Adverteren: weet zeker dat je in beeld komt bij jouw doelgroep

TikTok biedt diverse betaalde advertentiemogelijkheden, zoals In-Feed Ads en Branded Takeover. Je kunt je marketingstrategie aanpassen aan specifieke doelgroepen, met elk een eigen benadering die zijn eigen unieke voordelen biedt.

Aan de slag met TikTok marketing? 

TikTok is niet zomaar een social media platform; het is een wereldwijde beweging. Met een mix van organisch bereik, invloedrijke samenwerkingen, en zorgvuldig geplande advertenties, biedt het een ongekende kans voor merken om te schitteren. Wil je serieus aan de slag met TikTok marketing? Dan helpen wij jou graag! Met diensten zoals TikTok marketing, TikTok Ads, TikTok strategie en TikTok creatie, helpen wij bedrijven met het volledig uitrollen van hun marketingstrategie op TikTok. 

Meer weten? Neem contact met ons op! 

TikTok biedt unieke functies zoals filters, muziek en AR-effecten waarmee je je video’s kunt opleuken en laten opvallen. Probeer verschillende filters en muziek uit en kijk welke het beste bij jouw merk past.

TikTok is een visueel platform, maar ook muziek speelt een belangrijke rol. Door een leuke muziektrack aan je video toe te voegen, kun je je video opvallender maken en je doelgroep aantrekken.

Ben jij ook zo laaiend enthousiast over deze nieuwe dienst van TikTok? En Benieuwd hoe een TikTok webshop jouw merk of organisatie kan helpen met shopper advertising?

Stel je vraag aan onze TikTok experts

NIKS MISSEN?

Meld je aan en ontvang het TikTok trendrapport van Flik Flak!