BLOG:

Video editing met TikTok: zo doe je dat

In het tijdperk waarin TikTok heerst als een van ’s werelds meest populaire apps, is het belang van effectieve video editing niet te onderschatten. Voor bedrijven die TikTok als marketingplatform willen inzetten, is het cruciaal om te begrijpen hoe ze TikTok kunnen gebruiken voor het bewerken van hun video’s. Maar is TikTok goed voor video editing? En hoe doe je dat precies?

Is TikTok goed voor video editing?

Met meer dan 1 miljard maandelijkse gebruikers heeft TikTok zich bewezen als een platform dat niet alleen geschikt is voor het delen van content, maar ook voor het creëren ervan. TikTok’s focus op korte video’s, variërend van 15 seconden tot 10 minuten, biedt een uitgelezen kans voor bedrijven om hun merkidentiteit te versterken en zelfs te dienen als een mini-portfolio. TikTok is in de basis dan ook ontstaan als een video editing app die het heel eenvoudig maakt om snel en kundig waanzinnige video’s in elkaar te zetten. 

Hoe bewerk je video’s op TikTok?

TikTok biedt twee opties voor het maken van video’s: met je hoofdcamera en een derde partij app, of direct filmen en bewerken binnen TikTok zelf. Je kunt ook bestaande foto’s of video’s uit je camerarol in TikTok bewerken. Het direct op TikTok filmen is handig omdat je je content makkelijk kunt synchroniseren met de app.

Stappen voor het bewerken van video’s op TikTok:

 1. Bepaal de lengte van je video: Open de app en tik op de “+” knop om te beginnen met opnemen. Boven de opnameknop zie je verschillende videolengte opties: 15 seconden, 60 seconden en drie minuten. Sommige gebruikers hebben ook een 10-minuten-optie.
 1. Neem je video op: Gebruik de Timer-optie, die je kunt instellen op 3 of 10 seconden, zodat je handsfree kunt filmen.
 1. Bewerk je opname: Selecteer ‘Adjust Clips’ en sleep de witte balken aan beide uiteinden van de clip om te veranderen waar je video begint en eindigt. Om een video in tweeën te splitsen, klik op ‘Edit’ onderaan het scherm en selecteer ‘Split’.
 1. Voeg geluiden toe: TikTok biedt een uitgebreide selectie van geluiden, van muziek in alle genres tot fragmenten uit tv en film. Je kunt een geluid selecteren door op de titel of thumbnail te klikken.
 1. Voeg filters en effecten toe: Aan de rechterkant van het scherm vind je opties zoals speelsnelheid, filters, GIFs, en de Q&A optie.
 1. Bewerk voorvertoningen en post: Kies een kort gedeelte van je video dat zal dienen als voorvertoning, voeg een beschrijving toe, en bepaal wie je video kan bekijken.

Best practices voor meer views en engagement

 1. Pas filters en effecten toe: Experimenteer met verschillende opties om je content visueel aantrekkelijk te maken.
 2. Gebruik populaire geluiden: Geluid is een essentieel onderdeel van de TikTok-ervaring. Houd de trends in de gaten voor de meest populaire geluiden.
 3. Houd het kort: Korte video’s krijgen doorgaans meer views en engagement.
 4. Maak een duet: Reageer op populaire hashtags en creëer interactie met andere gebruikers.
 5. Film verticaal: De meeste gebruikers bekijken TikToks op hun telefoon, dus verticaal filmen is essentieel.
 6. Verlicht je video’s goed: Zorg voor heldere en zichtbare video’s.
 7. Gebruik de Timer voor meerdere clips: Ideaal voor complexe, meerdelige content.
 8. Voeg een call-to-action toe: Instructies toevoegen aan je video’s kan de interactie verhogen.

Professioneel aan de slag met TikTok?

Wil je de kunst van TikTok video editing meester worden en je merk naar ongekende hoogten tillen? Flik Flak Agency is jouw partner in dit avontuur. Met onze uitgebreide kennis van TikTok’s unieke eigenschappen en creatieve benaderingen, tillen we je content naar een hoger niveau. Van boeiende storytelling tot het toepassen van geavanceerde editing technieken, wij zorgen ervoor dat jouw merk de aandacht krijgt die het verdient. Neem nu contact op met Flik Flak Agency en laat ons samen een TikTok-strategie opstellen die jouw doelgroep aanspreekt! Neem vandaag nog contact met ons op! 

TikTok biedt unieke functies zoals filters, muziek en AR-effecten waarmee je je video’s kunt opleuken en laten opvallen. Probeer verschillende filters en muziek uit en kijk welke het beste bij jouw merk past.

TikTok is een visueel platform, maar ook muziek speelt een belangrijke rol. Door een leuke muziektrack aan je video toe te voegen, kun je je video opvallender maken en je doelgroep aantrekken.

Ben jij ook zo laaiend enthousiast over deze nieuwe dienst van TikTok? En Benieuwd hoe een TikTok webshop jouw merk of organisatie kan helpen met shopper advertising?

Stel je vraag aan onze TikTok experts