BLOG:

TikTok marketing strategie

Is videocontent de sleutel tot succes in 2024?

TikTok is één van de jongste social media platformen en heeft zich in een rap tempo weten te verspreiden onder de verschillende generaties. Door de unieke mix van videocontent, creativiteit en community engagement. Dit plus het unieke algoritme maakt dat TikTok het meest populaire social media platform van dit moment is geworden.Voor organisaties en merken die hun producten via TikTok onder de aandacht willen brengen bij de ideale doelgroep, is het ontwikkelen van een doordachte TikTok marketing strategie het meest effectief. In dit artikel bespreken we de voordelen van een effectieve strategie en geven we tips hoe je dit op de beste manier kunt implementeren.

Wat maakt TikTok uniek?

De content op TikTok bestaat voornamelijk uit korte, boeiende video’s die gemakkelijk de aandacht trekken en vasthouden. Het platform stimuleert gebruikers om creatief te zijn, wat zorgt voor een constante stroom van nieuwe en originele content. Hierdoor kan het een ideaal platform zijn voor merken om zichzelf op een authentieke en relatable manier te presenteren. 

Daarnaast zorgt het algoritme ervoor dat de content die getoond wordt aan jou, gebaseerd is op eerdere interesses en voorkeuren van jou als gebruiker. Hierdoor krijg je alleen video’s te zien die relevant zijn. Dit is niet alleen fijn voor de gebruiker, maar het biedt bedrijven de kans om de ideale doelgroep op een zeer gerichte manier te bereiken.

Waarom is een TikTok marketing strategie belangrijk?

Een strategische manier om TikTok in te zetten voor jouw marketingdoeleinden is meer dan alleen het plaatsen van willekeurige video content. We adviseren om te beginnen met een grondige analyse van je ideale doelgroep, het begrijpen van de interesses en nieuwste trends binnen die doelgroep, en het slim benutten van TikTok’s unieke functies, zoals muziek, effecten, en hashtag challenges. 

Ook kunnen werkgevers op TikTok gebruik maken van (targeting) gerichte advertenties die zijn afgestemd op zeer specifieke kenmerken, zoals leeftijd, locatie en interesses, om de ideale kandidaten te bereiken. Dit platform biedt tools zoals live streaming en interactie via comments, waardoor werkgevers direct kunnen communiceren met potentiële kandidaten. Dit alles draagt bij aan een dynamisch proces, aantrekkelijk voor een generatie die waarde hecht aan authenticiteit en directe communicatie. Wij kunnen je hierin ondersteunen, we creëren pakkende content en plaatsen dit op een strategische manier in op TikTok.

Door een gerichte strategie te ontwikkelen, kun je:

 • Verhoogde merkzichtbaarheid bereiken: Met miljoenen gebruikers wereldwijd, helpt een gerichte strategie je om op te vallen in een zee van content.
 • Loyaliteit opbouwen: Content creëren die overeenkomt met de interesses, normen en waarden van jouw doelgroep, kan de loyaliteit en betrokkenheid van het publiek versterken.
 • Meetbare resultaten genereren: Door strategische planning kunnen campagnes worden geoptimaliseerd voor betere prestaties en ROI.

Stappenplan van een TikTok marketing strategie

 • Doelgroepanalyse: Begrijp wie je wilt bereiken, stap in het hoofd van jouw ideale doelgroep en onderzoek wat hen zou motiveren en activeren om jouw product te kopen. TikTok’s gebruikers zijn divers en het is belangrijk om te weten welke groepen of generaties van deze gebruikers waarschijnlijk zullen reageren op jouw content.
 • Marketingdoeleinden: Wat wil je bereiken met jouw content? TikTok kan namelijk ook bijdragen aan jouw employer branding, werving en selectie, merkidentiteit of natuurlijk bij de verkoop van jouw diensten en producten. 
 • Content creatie: Ontwikkel een contentkalender die varieert tussen grappige, informatieve en leerzame posts. Wees consistent maar flexibel genoeg om in te spelen op trends, nationale feestdagen en/of culturele momenten.
 • Engagement tactieken: Gebruik tools zoals hashtag challenges en live uitzendingen om interactie en betrokkenheid te stimuleren.
 • Samenwerken met influencers: Samenwerken met TikTok gebruikers met veel volgers, kan jouw merk authenticiteit verhogen en je bereik uitbreiden. Zorg er wel voor dat jouw product aansluit bij de kennis, volgers en ervaring van de influencers. 

Trends in TikTok marketing

Als antwoord op de vraag naar snelle contentcreatie, beginnen merken AI-technologie te gebruiken om content te genereren die is afgestemd op de voorkeuren, normen en waarden van de potentiële klanten. Ook zijn AR-filters en -effecten populair op TikTok, waardoor merken unieke, interactieve content kunnen posten. De gebruikers waarderen merken die maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Het integreren van duurzaamheid gerelateerde posts kan je merk onderscheiden en ook jouw doelgroep meer engaged maken. Sinds kort is het ook mogelijk om advertenties te plaatsen op TikTok. Dit biedt bedrijven/merken de mogelijkheid om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen met een zeer gerichte targeting. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het inzetten van influencers om je producten onder de aandacht te brengen.

Daarnaast blijkt uit onderzoek van Influencer MarketingHub, op basis van 100.000TikTok-posts waarbij geen specifieke doelgroep is aangehouden, dat de volgende Nederlandse tijden optimaal zijn om een bericht te posten: 

 • Maandag: 12:00 en 16:00 
 • Dinsdag: 8:00, 10:00 en 15:00
 • Woensdag: 13:00 en 14:00 
 • Donderdag: 15:00 en 18:00
 • Vrijdag: 11:00, 19:00 en 21:00 
 • Zaterdag: 17:00 
 • Zondag: 13:00, 14:00 en 22:00

Hulp nodig met het ontwikkelen van een TikTok marketing strategie?

TikTok en social media blijven een belangrijk platform, zeker voor online marketing, dankzij de mogelijkheid om snel grote en betrokken potentiële klantgroepen te bereiken. Een doordachte TikTok marketing strategie zorgt ervoor dat jij op een veel effectievere manier deze kansen kan benutten en echt impact kan maken met jouw dienst, content en/of product. Door van tevoren iets meer tijd te investeren in het finetunen van jouw strategie, zal je merk niet alleen overleven maar ook groeien, dankzij TikTok!

Wist je dat wij al veel bedrijven helpen met social media marketing? Ontdek hoe

wij jou kunnen helpen om de marketingdoeleinden van jouw organisatie te bereiken. Samen kunnen we een TikTok strategie ontwikkelen die niet alleen populair is onder jouw doelgroep op de korte termijn, maar die ook duurzaam en toekomstbestendig is.

Ben je klaar om de volgende stap te zetten? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Flik Flak, wij denken graag met je mee! 

TikTok biedt unieke functies zoals filters, muziek en AR-effecten waarmee je je video’s kunt opleuken en laten opvallen. Probeer verschillende filters en muziek uit en kijk welke het beste bij jouw merk past.

TikTok is een visueel platform, maar ook muziek speelt een belangrijke rol. Door een leuke muziektrack aan je video toe te voegen, kun je je video opvallender maken en je doelgroep aantrekken.

Ben jij ook zo laaiend enthousiast over deze nieuwe dienst van TikTok? En Benieuwd hoe een TikTok webshop jouw merk of organisatie kan helpen met shopper advertising?

Stel je vraag aan onze TikTok experts

NIKS MISSEN?

Meld je aan en ontvang het TikTok trendrapport van Flik Flak!