TIKTOK ADVERTISING: INSTABOX

Client

Instabox (Voorheen Red Je Pakketje)

Datum

2021 – Nu

Dienst

Advertising

Hoe kunnen we bezorgers blijven aanwerven in een historisch gespannen arbeidsmarkt met hevige concurrentie? Door het populairste social media platform van dit moment te gebruiken om marketing en werving te combineren in TikTok Advertising data-gedreven campagnes.

In de afgelopen jaren is Instabox – voorheen Red je pakketje – uitgegroeid tot een internationale organisatie van meer dan 2000 mensen met hetzelfde doel; duurzame pakketbezorging met de hoogste kwaliteit. Zo weten klanten tot op de minuut precies wanneer een pakket geleverd wordt, en dat alles fossielvrij.

Door de krappe arbeidsmarkt, de toenemende concurrentie van andere (flits)bezorgdiensten als Picnic, Coolblue en Gorillas en de groeiambities van Instabox werd het tijd om hun wervingsstrategie over een andere boeg te gooien. TikTok Advertising was het antwoord en Flik Flak werd ingeschakeld.

Video afspelen

TikTok Advertising Voor Instabox

Zo maakten we TikTok advertising een essentieel onderdeel van de campagnestrategie.

Na een uitgebreid doelgroeponderzoek en goede interne analyse, hebben we ons campagneplan uitgewerkt. Kanaalkeuzes gemaakt met een sterke focus op TikTok, content uitgewerkt (wat wilt de doelgroep zien?) en alle technische koppelingen ingeregeld. We willen tenslotte precies zien wat de ROI is vanuit onze campagnes.

Door het inzetten van leadforms op TikTok, konden we op een laagdrempelige manier leads genereren. Daarnaast biedt TikTok advertising uitstekende targetingopties als education en ‘job seekers’ en maakt ook daarmee het verschil t.o.v. Meta. Met short videos en spark ads als ad format was de basis voor de campagne gelegd. Dagelijkse monitoring en optimalisatie zorgde uiteindelijk voor een eindresultaat om trots op te zijn.

RESULTATEN VAN ONZE TIKTOK ADVERTISING CAMPAGNE

Want cijfers zeggen (vaak) meer dan duizend woorden…

531

Leads

€9.90

Cost Per Apply

585K

Uniek bereikte personen

2.5M

Miljoen impressies

€0.41

Cost Per Click

€2.02

Cost Per Mile

Volgens de klant

Je mag ons op ons woord geloven, maar bij deze ook de bevestiging vanuit onze klant. 

“Ze hebben ons goed weten te ondersteunen in de snelle groei van het afgelopen jaar. Met hun paid advertising en marketing automation kennis hebben ze een belangrijke rol gespeeld in de aanwas van nieuwe collega’s.”

Pieter Oranje
Marketing Manager bij Instabox

Meer interessante cases

Stel je vraag aan onze TikTok experts